De schapen zijn gearriveerd!


Update voor ons zonnepark in Leeuwarden

De schapen zijn gearriveerd! Er zijn inmiddels honderdvierenzeventig schapen die op ons perceel van dertien hectare grazen en fantastisch werk leveren door het gras kort te houden. En er volgen nog meer schapen in de komende periode.

De zwanen zijn terug! Een familie zwanen heeft ongeveer acht jonge zwanen voortgebracht in een van de waterwegen.

Op het park zijn verder wilde eenden en andere vogels te spotten, zoogdieren waaronder konijnen en vele insecten.


1A177CB7-C414-42B4-B56A-955D41B0AF21.jpeg
C7C4828A-B0B7-4C1A-9A3B-8A4A93365E7F.jpeg
D8B8BD82-4FB1-4C0B-A270-039665E74445.jpeg
F3422089-3E91-4CFF-95B0-8484B3217C68.jpeg

Wat betekent Duurzame Energie voor jou?

Voor ons is het antwoord simpel. Ten eerste stoot een hernieuwbare energiebron, zoals zonne-energie, geen koolstofdioxide uit in de atmosfeer en draagt ​​zo gunstig bij aan het behalen van onze klimaatdoelstellingen. Ten tweede werken wij met onze energiecentrales samen met hun lokale omgeving in plaats van ze tegen te werken.

In de praktijk realiseren we dit drieledig:

  1. 'Agri-voltaics' is de brede term die wordt gebruikt bij de integratie van landbouw met energieopwekking middels zonnepanelen. Bij de eerste ideeen voor zonne-energie park worden onze installaties ontworpen met dit in gedachten, wat leidt tot echte win-winscenario's. De mest van de dieren op onze zonne-parkenhoudt de grond vruchtbaar terwijl er tegelijkertijd minder of zelfs geen gras gemaaid hoeft te worden. Geiten hebben de neiging om op de zonnepanelen te springen en op kabels te kauwen. Daarom zijn de ideale grazers alles-etende schapen. Koeien zijn de beste in het snoeien van vegetatie, maar de extra hoogte en fundering van de zonnepanelen die nodig zijn, verhogen de kosten. Toch zijn wij van plan om in de toekomst de combinatie van zonne-energie productie en koeien houden uit te proberen.

  2. De afstand en plaatsing van zonnepanelen is geoptimaliseerd voor hoge energieopbrengsten en zorgt ervoor dat er voldoende zonlicht en regenwater voldoende over de grond wordt verdeeld, waardoor de bodem gezond blijft.

  3. Dieren in het wild worden door ons sterk aangemoedigd! Ons sitebeheerplan omvat het onderhoud van dieren routes en verblijfplaatsen, evenals de sloten en duikers om dieren in het wild voldoende gelegenheid te geven om een ​​veilig thuis te maken ... of een rustpunt als ze langskomen.

Update voor onze zonnecentrale Leeuwarden:

  • De schapen zijn binnen!

  • We hebben honderdvierenzeventig schapen die op ons perceel van dertien hectare grazen en fantastisch werk leveren door het gras kort te houden. Op dit moment bereiden wij de komst van nog eens 75 schapen voor.

  • Ook zijn de zwanen terug op de Drachtsterweg en hebben ze voor uitbreiding van de familie gezorgd met acht jonge zwaantjes. Daarnaast zijn er wilde eenden, konijnen, diverse vogels, zoogdieren en insecten actief op ons zonne-park.

Binnenkort beschikbaar…

  • Zonne-honing! We onderzoeken de mogelijkheid om op het terrein bijenkorven te plaatsen en te beheren. Het belangrijkste doel is het stimuleren van de lokale bestuiving en daarmee het instant houden en stimuleren van de insecten- en vogelpopulatie. Als we 'zonnehoning' kunnen maken, dan is dit een bonus!

  • Daarnaast onderzoeken de aanplant van een bloemenweide en struiken om eveneens de gezondheid van het lokale ecosysteem te behouden en te bevorderen.

 
Volgende
Volgende

Energeia's Drachtsterweg-project won de prijs voor project van het jaar 2019 door het Friese fonds voor hernieuwbare energie, bekend als « De Koperen Oliekan»